Detall de vídeo

La coral Espinavessa commemora a Mn. Sebastià Rué i Gené a l'església de Sant Andreu

Canal Camp Notícies
10/01/2017 00:01:51 | 41 reproduccions |
Ajax-loader
Afegeix a+
<> Insereix-lo al teu web
  • Seleccionar
  • Insereix l'amplada desitjada i l'alçada es calcularà automàticament. El valor màxim és 850 i el mínim 270. X
  • Al marcar-ho, el codi contindrà el títol i el logo del xiptv
Mossèn Sebastià Rué i Gené fou un mossèn, músic i compositor que va néixer ara fa cent anys. En commemoració al centenari del seu naixement la Coral Espinavessa ha ofert un concert a l'església de Sant Andreu. El concert de Nadal ha comptat amb cançons musicades pel difunt mossèn, com Palla Joiosa, Establia, i Nit Freda, les lletres han estat de Mossèn Ramon Muntanyola i de Jordi Maria Bou, monjo del Cister al Monestir de Poblet.
Les veus de la Coral Espinavessa han tingut l'acompanyament de la pianista Angelina Morlà i la Soprano Laura Morlà, que ha captivat a tot el públic, amb la seva veu delicada, però que ha fet ressonar els murs de l'església.
El concert ha començat amb "a la cova hi ha tragí", un poema escrit pel mateix homenatjat. Mn. Sebastià Rué i Gené va ser responsable del Santuari del Lledó i de Casa Caritat de Valls durant quasi 30 anys. També destaca com organista de l'Arxiprestal de Sant Joan i per crear i dirigir la 'Schola Cantorum', per a veus masculines, que havia desaparegut amb l'esclat de la guerra civil.
La Coral Espinavessa també ha visitat altres localitats amb aquest programa, com l'Espluga de Francolí i Valls.
El dijous entreguen una cistella en la que han col·laborat 50 comerciants. No sé si us interessa